Over Jachtwerf Wolvega

Hierbij stellen wij ons bedrijf en onszelf graag even aan u voor.

Gerto de Boer, eigenaar van Jachtwerf Wolvega, is zoals ze zeggen geboren en getogen op het water. Daarnaast is hij opgegroeid in de havenstad Harlingen dus van jongs af aan bekend met het water.

Het is ook niet zo gek dat hij dus in de watersportwereld is beland. Hij is na zijn opleiding begonnen als scheepstimmerman, eerst in dienst bij een bedrijf in Harlingen. Al snel is hij als zelfstandige verder gegaan en heeft hij vervolgens een scheepstimmerbedrijf in Harlingen en later in Heeg gehad.  

In 2012 is hij in Wolvega neergestreken op Jachtwerf Wolvega. Deze werf ligt aan de Schipsloot, die via de Tjonger in verbinding staat met het Tjeukemeer, de grootste van de Friese meren. In ruim een uur varen bent u op de Friese meren of in het zeer fraaie natuurgebied de Weerribben in Overijssel.

Gerto heeft zich hier de eerste jaren ook weer met diverse scheepstimmerwerkzaamheden beziggehouden en de winterstalling van de boten van de klanten op de werf. In de loop der jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de werkzaamheden. Het echte timmerwerk is wat naar de achtergrond verdwenen maar daarnaast is het bedrijf meer allround geworden qua onderhoudswerkzaamheden. Dit zowel aan de boten van de klanten als aan de eigen huurboten.

Want sinds 2016 is hij namelijk begonnen met het verhuren van boten, eerst met 1 boot en daarna kwam er ieder jaar een boot bij aangezien hij hier wel aardigheid aan had. Dit bleek ook een hele leuke andere tak van de watersport te zijn! Dit kan hij uiteraard niet allemaal alleen. Achter de schermen werkt zijn vrouw Martje ook mee in het bedrijf en door de week zijn er 2 vaste medewerkers in dienst. Tijdens het vaarseizoen zijn er op de wisseldagen van de boothuur vele medewerkers aanwezig om de klanten van de huurboten zo goed mogelijk te kunnen ontvangen en begeleiden bij de boothuur. En uiteraard om ervoor te zorgen dat de boten er weer keurig en goed verzorgd bijliggen zodat de klanten kunnen genieten van een heerlijke vaarvakantie!

Gerto mag zelf ook nog steeds graag varen in zijn vrije tijd, hij heeft een mooie Tjeukemeer kruiser hiervoor, zie de foto. Daarnaast hebben we onze eigen serviceboot. Dit is een oude politieboot, een Duarry die we kunnen inzetten wanneer er onverhoopt iemand pech heeft met 1 van de (huur)boten.

We hopen u graag te verwelkomen op de werf, met uw eigen boot of voor een vaarvakantie met één van onze huurboten.

Oant sjen!

 

Met vriendelijke groet,

Gerto, Martje en de rest van het team Jachtwerf Wolvega

Contact